Votre langue :
0 artikelen : 0 €
herbe
Zoek een produkt :

Erwt Lage gekreuktzadig Wonder van Kelvedon

Deze tamelijk vroege en klassieke variëteit vormt peulen met 6 tot 8 erwtjes met een heerlijk gesuikerde smaak. Hoogte: 50 cm. De zaden in deze verpakking zijn voldoende voor een oogst van 3 tot 4 kg erwtjes.

Richtlijnen
Voor een perfect resultaat, zaai in een goed bewerkte en voldoende opgewarmde grond (bodemtemperatuur bij voorkeur hoger dan 10°C).

1. Zaai vanaf maart tot juni en leg 4-5 zaden in ondiepe kuiltjes met 40 cm tussenafstand in alle richtingen, of in rijen met 40 cm tussenafstand, 1 zaad elke 2-3 cm. Enkele dagen na de opkomst, de bodem oppervlakkig bewerken om eventuele onkruiden te verwijderen en de bodem te verluchten.
2. Als de planten 10-15 cm hoog zijn, de bodem een tweede keer loswerken en de planten lichtjes aanaarden. Oogst vanaf juni tot augustus.

Gekreuktzadige erwten zijn veel zoeter dan rondzadige erwten. Ze blijven ook langer zacht en kunnen bijgevolg in een groter stadium geoogst worden. Oogst de erwten beetje bij beetje. Erwten houden van de nabijheid van venkel, komkommers, sla en wortelen.

3.60 €
    Stock  Prix 
150 GR     3.60 €